Oct 17, 2015

Majlis Makan Malam Tema Movie Character #Malam SeleBRiti

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH
 
Salam Seme
 
 
Jumaat lepas BKM telah menghadiri Majlis Makan Malam Tahunan tempat BKM bekerja.. pada tahun ini Tema Dinner yang diberikan adalah Movie Character ... hahaha seyes puas fikir apa yang sesuai untuk dipakai malam tu... yang penting menutup aurat dan mengikut syariah serta tanpa memerlukan kos yang tinggi ($$$)

Pikir punya pikir..dah tanya pakcik Google ... siap bertutorial dengan makcik YouTube..

last last inilah watak yang dipilih
yang tidak memerlukan kos wang yang besar
semuanya memerlukan Mix and Match apa yang ada kat umah jer....
 
Tarraaa
panda 40
 
- Red Riding Hood versi Muslimah -
 
Close Up ckit..Red Riding Hood versi Muslimah

last last inilah watak yang dipilih
yang tidak memerlukan kos wang yang besar
 
Baget Dinner:
 
Design Wardrobe --- Mix and Match (sedia ada kat umah)
Cover suit/Cardigan --- 2 tahun lepas punya cardigan
Lens --- tahun lepas punya beli tapi tak pakai lagi ni baru pakai
Makeup --- Sendiri jadi MUA (Berangan jadi Makeup Artist)
Shawl --- haaa yang ni jer baru beli sebab tak ada shawl merah menyala camgini lagi harga dia RM15 (jalan TAR)
 
konsep dinner yang sangat jimat
 
mula mula hari tu cadang nak gak sewa costume tapi bila kenangkan harga sewa mencecah ratusan ringgit...terus terpadam saja keinginan itu


Jom mari kita tengok ..biar gambar yang berbicara
 Antara menu pembuka selera dan pencuci mulut

Macam macam movie character wujud malam tu...
StarWars darth Vader and Queen apa tah nama dia lupa dah hahaha..

Setiap tahun mesti kene bergambo dalam kotak ni..satu kemestian

Snap time bersama pengacara majlis malam tu... Nabil Raja Lawak dan Angah Raja Lawak... diorang memang havoc malam tu..kelakor habis..

WEFIEE tidak boleh ditinggalkan...

Bersama dengan Director Movie hahahaha..tak penah masuk set perfileman...dapat yang Dummy punya Set Perfileman po boleh...

Bersama character Cinderella..Witch..PrincessOfPersia and SnowWhite... terasa tenggelam disitu..semua orang havoc havoc malam tu..hahaha BKM jer cam apa jer pakai cardigan cam nak gi jejalan plak...

Bagi Close-Up Picture sikit...Cinderella Snow White PrincessofPersia and me Red Riding Hood

Terhibur dan memang gelak beso malam tu..terbaik lah korang

Bersama Office Mate and Colleague

Nak lah juga kan bergambar kat red carpet...walaupun tak femes cam yang lain


Sebelum majlis bermula...kite selfie dulu sebelum makeup cair hahaha....ni first tyme pakai lipstick warna merah mak ngah


- bye -
 
BUDAK KACA MATA by ASH_ASRAH


panda 63
 
💲👍👏👏
 
 

4 comments:

bearyblossom said...

Wahhh bestnya dinner yang buat tema camni. Macam2 boleh pakai. Menarik betul.

budak kacamata said...

tuh lah ni first tyme,,, selalu nya tema dia cam biasa je..cam tema 60an, Tema Blink2...yang kali ni lain sikit huhuhu

Melissa Muklis said...

cantiknyaaa ! Sangat comel Red Riding Hood. hehe meriah pula tema macam ni kan. :)

Anonymous said...

[url=https://www.viagrasansordonnancefr.com/]viagrasansordonnancefr.com[/url] viagrasansordonnancefr sance ordonance