Sep 10, 2015

KEMASKINI WINDOWS 10 KEPADA PENGGUNA WINDOWS 7 DAN WINDOWS 8.1

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH

Salam seme




Baru baru ini Microsoft telah mula menawarkan kemaskini Windows 10 kepada semua pengguna Windows 7 & Windows 8.1 di seluruh dunia. Microsoft menawarkan kemaskini ini secara berperingkat dan computer Budak KacaMata telah dapat notification untuk kemaskini...


yeahhhhh....
panda 36










Melalui Windows 10 ini, Microsoft memberikan beberapa fungsi baru untuk para pengguna antaranya...... pelayar web Microsoft Edge, sokongan menu Start, aplikasi moden pada desktop, fungsi desktop maya, dan pelbagai perkara lain.

pelayar web Microsoft Edge
ni sebenarnya macam internet explorer(ie) tapi lagi better dari ie

menu Start


Personalize


Battery


PC Setting

Sedikit perubahan untuk PC Settings, pada nama Update & Recovery berubah menjadi Update & Security


One Drive



Search Windows



Action Center



Bagi anda yang masih belum menerima notification untuk kemaskini, anda boleh menggunakan alternative lain dengan memuat-turun Windows 10 secara manual berbanding kemaskini secara automatic... Tapi bagi BKM baik tunggu secara automatic jer.


....itu sahaja...



  - bye -

BUDAK KACA MATA by ASH_ASRAH


panda 63






5 comments:

Alkiff Khalid said...

Info berguna ni...hehe

budak kacamata said...

hihihi tengkiu... u ada blog tak..nk lawat klo ada

Alkiff Khalid said...

Sodehny....xde la..hehe :)

Emiryu said...

Da upgrade last month...tp sy punyer explorer edge mcm xstabil je...kdg2 auto shut...

Tp pkai chrome n firefox just nice.hehe

CikMai said...

Best windows10 ni.hihi