Sep 6, 2015

BACHELORETTE PARTY..?? THIS IS HOW WE CELEBRATE IT

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH

Salam seme





Apa Itu BACHELORETTE PARTY..?
panda 53




Bachelorette Party atau dikenali sebagai Parti Bujang sudah femes sejak zaman berzaman lagi. Bagi di negara barat Bachelorette Party disambut dengan diadakan party acara yang agak Liar (Wild)... Bagi Budak KacaMata yang penuh dengan adat resam ketimuran dan nilai nilai agama (chewahhhhh) BKM dan kekawan tidak perlulah ikut cara di negara barat... Kami buat acara kami sendiri yang kami rasa lebih sopan dan bertamadun hihihihi.
Tujuan Bachelorette Party adalah untuk meraikan bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan kurang dari sebulan...untuk
melakukan perkara atau sesuatu yang gembira, fun dan yang belum pernah dilakukan atau perkara yang teringin sangat dilakukan sebelum bakal pengantin bernikah dimana maybe lepas bernikah nanti tidak bebas lagi untuk melakukan perkara perkara yang orang single lakukan...hohoho
Yang Pasti kami semua yang mengambil bahagian dalam Bachelorette Party ni semuanya rasa puas hati serta fun sebab dapat happykan Bakal Pengantin... walaupun semua acara dilakukan dalam konsep serba sederhana...

Perkara pertama kami lakukan, kami rahsiakan apa rancangan yang perlu dibuat kepada si Bakal Pengantin

 itinerary kami (yang sangat simple & last minute) 



 Kitorang punya Bachelorette Party lebih kepada Free & Easy... first kami melayan permintaan Si Bakal Pengantin untuk menemani dia ke kedai kasut  tempah kasut Sanding...  

 NEXT kami ke kedai makan isi perut dulu ..itu penting 


NEXT aturcara kami main bowling di Times Square untuk hilangkan stress kerja yeahiiii...  



 aturcara seterusnya kami singgah  makan Tutti Fruit sebab Sibakal Pengantin teringin...
jom layannnn 


pastu kitorang pusing Times Square  


Lupa plak nak kasi tahu si Bakal Penganti adalah siTudung Ijao ^_^ 



Dah puas baling bowling masuk longkang sapai 3 pusingan...masing masing rasa cam dah nak tercabut tangan...almaklumlah...7 tahun sekali main bowling..ginilah gaya dia... dah puas makan tutti fruit...kami Check In Hotel.... yeahhh...Hotel ni kawan kami yang sponsor (yeahhh tengkiu fie).... kami masing-masing ada tugas tersendiri

Fie : Sponsor Hotel Swiss Garden Residence
Budak KacaMata : Sponsor Hadiah Bachelorette Party & Telinga Bunny untuk setiap sorang
Liza : Uruskan Kek & Makanan 



Kami melepak sebentar di bilik Hotel uruskan apa yang perlu sebelum meneruskan aturcara seterusnya 



Sesi Malam pulak...NEXT aturcara bergambar dulu..itu penting untuk di abadikan.. Ok Jom KAROK..... 



Jauh kami merantau dari area Times Square sehingga ke Putrajaya carik Karaoke Supestar... Tujuan kami pilih Karaoke Superstar sebab harga dia berpatutan dan mampu untuk kami.




Abis KAROK kami semua balik hotel...dan masa kat bilik hotel kami bagi ini kepada SiBakal Pengantin sebagai kenangan ... Comel tak Gambar Kartun.. hihih kalau nak order boleh order dengan BKM (promo jap)
panda 54


OK yang ni last keesokan harinya....last bergambar di bilik Hotel...semua dapat telinga Bunny untuk kenangan dengan Sibakal Pengantin jer dapat reben beso..die kene lain dari yang lain 


+
+
+

psstttt: lupa pulak Budak KacaMata nak kasi tahu Ini Kisah Throwback Bulan Lepas (Baru dapat Update)
panda 60

kali ni lebih banyak Gambar untuk berbicara..gambar ehsan google






 - bye -


BUDAK KACA MATA by ASH_ASRAH


panda 63

3 comments:

ainniah said...

best!
tpi xpernah join or buat pon sebelum kawen.
skrg anak nak masuk 3. hihihi

budak kacamata said...

huhuhuh samalah tak pernah po buat...ni first tyme...mybe buAT sbb rapat kot....

Anonymous said...

The ED due to that surgery may be either temporary or permanent. However, it is important to obtain the doctor's opinion first before taking these oral medications because these might have pessimistic effects around the body.