Jun 8, 2015

REVIEW PRODUCT: SJCAM (ActionCam) SJ4000 WIFI

Bismillahirrahmanirrahim.

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH

 Salam semua…

Budak KacaMata memang seorang yang obsess dengan kamera…skrang koleksi kamera baru ada dalam 6 jenis Kamera yang berlainan jenis dan brand…

So…


Hari ni BKM nak wat review pasal Action Camera SJCAM @ SJ4000 wifi. Korang pernah dengar tak pasal kamera ni? BKM memang dah lame mengidam nak beli kamera ni…actually nak beli GoPro tapi cam mahal sangat.. so mampo grab kamera ni je, SJCAM adalah alternative kepada gopro dengan harga yang memang mampu milik!

 Apo bondo eh jang Action Cam ni???…adakah dia sejenis makanan or Action Kamen or Kamen Rider ataupun Gaban (ok dah start merapu..kembali kepada topic asal) Action cam ni selalu digunakan untuk yang kaki adventure, yang suka travel & aktiviti-aktiviti outdoor yang lasak seperti menyelam, mendaki gunung, berbasikal, ais skiting, meluncur emm dan macam2 lagi lah. Sebab saiz dia kecik so senang nak guna untuk snap & rakam moment2 yang chantek cun comel masa buat aktiviti tu.


gambo tiada kene mengene dengan topik kali ni

BKM beli kamera ni sebab BKM gilos Kamera…eh eh tak tak.. reason utama beli sbb nak menunjuk berangan klo g travel nak gune kamera ni sbb senang dan xleceh nak gune die.. memang BKM suke bergambo dan berselfie

cam cam kaler ada @_@ cunnnn

BKM sebenarnya dah lama dok perati jer SJCAM ni...

Tyme buat research dengan pakcik google,,,banyak yang highly recommended SJCAM ni sebabnya harga die berbaloi baloii…dia ade build in LCD screen dan senang nak guna untuk newbie cam BKM nie.

Tapi hati-hati jugak kalau nak beli. Skang ni banyak pulak keluar produk yang pelesu (fake). Sama tapi tak serupa…nampak macam sama tapi lain.
Pelesu (Fake) vs Original (sumber gambar: dramilydeal)



Pelesu (Fake) vs Original (sumber gambar: SJ4000Cam.com)




BKM memang dah aim nak beli SJCAM yang kaler pink wakaka…memang cute cun & striking habis! Apalagi, BKM pon terus cari IG Online Shop yang ade jual SJCAM kaler pink yang boleh kasi harga murah dan best price…, cari punya cari..BKM terjumpa IG Online Shop ni…BKM tengok testimonial die dan banyak yang selamat dapat barang masing2…so apa lagi terus wasap order… disebabkan BKM nak kaler pink..daku terpaksa pre order…dalam 2 minggu…BKM dah dapat barang yang diingini..taraaaaaaa

 SJCAM Pink phewitttt ^_^

 

Pastikan ada Genuine SJCAM Security Check


 Excited Excited Excited Excited Excited Excited


Ley perati IG Online Shop yang BKM beli tuh kat sini :

Instagram: tgadget
Nak tengok testimonial boleh taip #tgadgettestimony

Information: menjual pelbagai gadget dengan harga yang berpatutan

  Harga SJCAM bagi pasaran semasa di Malaysia sekitar RM350 – RM400 tidak termasuk memori kad. Murah kan? Tapi BKM dapat beli dengan harga RM330…. Jauh giler beza dengan Go Pro yang berharga RM1000++ tapi pada kualiti yang hampir lebih kurang sama.


 Jom tengok spesifikasi dia.


  •  Liquid Crystal Display (LCD) 1.5LTPS
  • Image Sensor : 12Mega Pixels CMOS Sensor
  • Colour : 8, black/white/silver/yellow/blue/pink/gold/red
  • Wifi : Wireless WiFi
  • Zoom : 4x
  • Lens 170°A+ HD wide-angle lens, 6G lens
  • Language Options English / German / French / Spanish / Italian / Portuguese / Chinese Traditional / Chinese Simplified / Japanese / Russian
  • Resolution of Videos Recorded 1080P (1920*1080 ) 30FPS, 720P (1280*720) 60FPS, VGA ( 848*480) 60FPS, QVGA (640*480) 60FPS
  • Video Format MOV, Image Format JPG
  • Resolution of Photos 12M / 8M / 5M
  • Storage Micro SD maximum support 32Gb
  • Shooting Mode Single Shot / Self-timer (2s / 5s / 10s / Continuous Shooting
  • USB Interface 2.0
  • Power Source Interface 5V1A
  • Battery Capacity 900MAH
  • Power Dissipation 400mA@4.2V
  • Recording Time 1080P/ About 70 minutes
  • Charging Time About 3.5 hours
  • Operating System (OS) Windows XP/VistaorAbove/Win7/Mac os
  • Dimension 59.27*41.13*29.28



Yang paling best bila beli SJCAM ni, dia punya standard accessory memang include skali dalam kotak tu. Kalau beli GoPro sah sah memang tak dapat lah.. semua kene beli asing-asing. Untuk orang ordinary yang kerja biasa biasa cam BKM ni SJCAM adalah pilihan terbaik… 

Standard Accessories dalam kotak
saiz dia kecik dan ringan..je...




Aplikasi Android SJCAM boleh download di Google PlayStore:
  

 


Lepas dah download apps dia, korang leh tangkap gambar pakai SJCAM pastu guna wifi untuk transfer terus ke smartphone korang & terus upload kt mana mana social media tapi macam BKM simpan dulu kat galeri fon pastu edit baru upload...

.

Yang bestnyer SJCAM (Action Cam) ni  dia ade features HD wide angle lens, lens die luas …Dia punya Lens gune Lens Fish Eye

Testing skit shoot...

gulpp..!! jgn percaya kat date tu taw..sbb lupe nak ejas date sbb excited sgt tyme dpt tuh
Gambar yang sharp & clear
Testing waktu malam (date salah lagi xejas gulpp!!)
Lens Fish Eye

HD wide angle lens
HD wide angle lens
Lens Fish Eye
sharp & clear

Memang chantek dan cun bile snap gambo ngan background wide angle camtu...suke sgt tengok ...


Kesimpulannya..apa lagi..jom dapatkan satu..(beli dua tiga pun boleh mana tahu nak dihadiahkan kepada orang tersayang ke)... SJCAM ni pun dah terbaik dari ladang, jimat dan memuaskan. Senang nk bawak pergi berjalan, melancong, berbasikal, naik gunung turun gunung, menyelam atas darat dalam laut dan memang sangat berbaloi...BKM dan guna banyak kali pas dapat kamera ni..paling besh masa gune kt Vietnam ri tu..!!!!.... 



Contoh Kualiti video SJCAM 4000 wifi - next entry





(sumber gambar dan info: Pakcik Google dan ada BKM sendiri punya)




No comments: